Bati Ozentisi Turk Gencligi

Bati Ozentisi Turk Gencligi

Gençlerimiz özellikle son yıllarda büyük bir asimilasyon süreci içerisine girmiş bulunmakta.Her zaman yaptıkları gibi batıdan gelen herhangi bir kavramı sorgulamadan direkt olarak hayatlarının iiçerisine sokuyorlar.Yeri geliyor bir yaşam tarzını yeri geliyor bir olguyu olduğu gibi kabullenip ona göre yaşıyorlar.Peki acaba ne yapıyor bizim gençliğimiz veya bu şekilde sorumsuzca batıdan alınan kavramlar bizi ne hale getirdi dilerseniz biraz deririne inelim bu konunun...


Doğuda veya batıda yaşayın yaşadığınız yerin kendine özgü bazı kuralları vardır.Bunları en basitinden din,kültür,örf,adet kavramlarıdır.Ülkemizi ele alalım.Türkiye her ne kadar anayasamızda belirtilmese de müslüman bir ülkedir.Ve doğal olarak İslam dininin kuralları,yazılı bir kural olmasa da çoğu zaman yaşayışımızı belirler.Bu kurallara göre kısıtlarız kendimizi.Ancak son zamanlarda dini siyasi amaçlarla kullananlar yüzünden dinini gerçekten yaşayabilen insanlara bir toplum baskısı oluşmuş durumda.Namazını kılan camiye giden insanlara yobaz gözüyle bakılmakta,ibadetleriyle dalga geçilir hale getirilmektedirler.Aslında o insanlar sadece inancını yaşıyor ve dininin gereklerini yerine getiriyorlar.Fakat özellikle televizyon denilen aletin icadından sonra milletimiz batı uygarlıklarında gördüğü tarzları,yaşayışları sorgulamadan kendi ülkemizde de yaşamaya başlıyorlar.

En basitinden kıyafet..Bundan 10 sene önce kimsenin giymeye cesaret edemiyeceği şeyleri artık çok rahatça günlük hayatımızda görebiliriz.Dekolte modernizm göstergesi olmuş,mini etek çağdaşlık,açık saçık giyinme ise bir tarz.Sokakta başını örten insanlara-siyasi amaçla değil gerçekten dininin gereği olduğu için- kötü gözle bakıyorlar ,cahil,yobaz gerikalmış yakıştırmaları kullanıyorlar ve burun kıvırıyorlar onlara.E ama ikinizin de nüfus cüzdanında müslüman iaresi yok mu ?? Peki sizce de bunda bi tezatlık yok mu ? Nedir bu çelişki???

Bir diğer yozlaşı tarzımız,yaşayış şekillerimiz.Yani lifestyle.Dizilerde sinemalarda gördüğümüz amerikan aileleri gibi yaşar olduk.Anneye babaya saygısızlık,saçma sapan adetler vs..Mesela amerikan filmlerinde " Jack MArry'le yatıyor" tarzı replik duyduğumuz için hayatımızda böyle olaylara da "falan filanla yatıyormuş" şeklinde basite indirgedik.Ama bizim dinimizde Zina büyük günahlardan değil mi ???.

Bir de kadın erkek ilişkilerimiz var.Evliliklerimiz,flörtlerimiz,ilişkilerimiz amerikanya tarzı olmuş hep..Bizim kültürümüzde Leyla'lar mecnunlar,Keremler Aslı!lar böyle mi sevmişlerdi.Amerikan dizilerinde görürüz adamlar sadece menfaatleri,istekleri,arzuları için beraber olur başkalarıyla.Peki bi bakar mıyız kendimize onlardan ne farkımız kalmış....??

Yaptığımız sadece "Aaa tv de gördüm batılılar böyle yapıyor demek ki doğru olanı bu.." Hayatımızı,kılık kıyafetimizi,herşeyimizi batıya endeksledik.Evet,gelişmek muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak en büyük görevimiz.Ama bu sorgulamadan sırf taklitçilikle yaptığımız gelişme adı altındaki rezilliklerimiz bizi geliştirmek bi yana tembelliğe hazıra konmacılığa  asimilasyona yaklaştırıyor sadece...

Şunu anlayamıyoruz.O gördüğümüz hal ve hareketler yaşam tarzları,bunlar hep ama hep Hristiyan ülkelerin yaşayış tarzları.E ama biz müslümanız!!! Nerede kaldı bizim müslümanlığımız onlardan bir farkımız yoksa???

O batılı devletler değilmidir bizi yüzyıllardır bir kaşık suda boğmak için dost görünüp arkamızdan kuyumuzu kazan??Onlar değilmidir hala bile başımıza sardığı illetlerle her gün en az bir canımızı alan??

Yapmayın arkadaşlar...Bilinçlenin artık..Yoksa ileride biz o hayranı olduğumuz batının kölesi olacağız.Bugün fiilen öyleyiz ama ileride resmen onların kölesi durumunda kalacağız....
Share This

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Us

Like Us

Designed By Blogger Templates